Připravte si vynikající bezinkový sirup

Věci, které si připravíte doma, chutnají nejlépe. Na to pamatujte. Podívejte se s námi na recept na bezinkový sirup, se kterým rozhodně budete nadšeni jak vy, tak i všichni ostatní, co ho ochutnají. Příprava je rychlá a jednoduchá.

Co budete potřebovat?

Základe j e v podstatě jasný. Jsou to bezové květy, které můžete nasbírat kdekoliv ve vašem okolí. Ty musíte lehce omýt, ale ne příliš důkladně, aby na nich zůstal dostatek pylu. Ten určí, jak dokonalý váš bezinkový sirup bude. Pokud nasbíráte 20 květů, potom je třeba mít k dispozici ještě tyto suroviny:

  • 40 gramů kyseliny citronové
  • 1 – 2 kvalitní citrony
  • 1 – 1,5 kilogramu cukru krupice

Připravte si tekutinu

Nyní je třeba zhruba 1 – 1,5 litru čisté vody přivést k varu. Stačí ji vařit skutečně jenom krátkou chvíli, v řádech vteřin. Následně ji vypněte a do dané vody přidejte veškerou kyselinu citronovou. Tu následně dokonale rozmíchejte. Jakmile je rozpuštěná, nastává fáze čekání. Ta souvisí s tím, že danou tekutinu musíte nechat vychladnout. Když má pokojovou teplotu, dejte ji ještě na pár hodin do lednice.

Přidejte další suroviny

Jakmile je voda s kyselinou citronovou dobře vychlazená, přidáte do ní na kolečka nakrájený citron a dále pochopitelně bezové květy, které do ní potopíte. Nádobu překryjte utěrkou, aby do ní nepadaly nečistoty a zároveň mohla dýchat. Takto nechte vše při pokojové teplotě den louhovat.

Finální příprava bezového sirupu

Po dni louhování přeceďte přes plátno do nové nádoby. Do ní začněte přidávat cukr a postupně ho rozmíchávejte. Pro lepší efekt je možné nádobu s tekutinou zahřívat. Jakmile je cukr rozpuštěný a sirup má ideální sladkost, vlijte ho ještě teplý do připravených lahví. Ty rychle uzavřete a otočte je dnem vzhůru. Následně je nechte ochladit na pokojovou teplotu a potom je uchovávejte ve sklepě, popřípadě i v ledničce.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*